May

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ortaöğretim öğrencilerine yönelik "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yarışmaları" kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının İlçe seçmelerinde resim kategorisinde 9g sınıfından Safa Ghandoura isimli öğrencimiz 2. oldu. Kendisini tebrik ederiz.

May

Zeytinburnu MEM tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen "Bilgi ve Kültür Yarışması'nın" Anadolu İmam Hatip Lisesi kategorisi finalinde okulumuz ikinci oldu. Bilgi Yarışmasında 2. olarak okulumuzu temsil eden öğrenciler:

9-B Melike Akdoğan

9-B Mehtap Ulugöl

10-E Raghad Alhomsi

10-A Zeynep Esma Karatepe

Kendilerine ve emek veren öğretmenlerine teşekkür ederiz.

May

Tarih öğretmenimiz Hatice Cengiz 11-E sınıfı öğrencileriyle Topkapı Sarayı müzesini ziyaret etti.

May

13-14 Mayıs tarihlerinde Hazırlık sınıfı bulunan Proje İmam Hatip Liseleri  arasında gerçekleşen İngilizce münazara yarışmasında okulumuz öğrencilerinden Hz A sınıfı sınıfından Beyza Çalışkan ve Ecrin Özol ve 9/B sınıfından Ebrar Çifter, İngilizce Öğretmenimiz Ayşegül Yılmaz danışmanlıgında okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiş çeyrek finalde Eyüp İHL ve Manisa Yunus Emre İHL yi mağlup etmişlerdir.

May

12-F sınıfı öğrecilerimizle 15 Temmuz Hafıza müzesi ve Çamlıca Camine gittik. Çamlıca Cami alt katında bulunan İslam Medeniyetleri müzesini ve Adile Sultan Kasrını da gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz güzel bir gün geçirdiler.

May

5. sınıf öğrencilerimizle Zeytinburnu Belediyesi çevre ve iklim değişikliği merkezini ziyaret ettik. Gezi organizasyonu için Zeytinburnu Belediyesine teşekkür ederiz.

May

Bu videoda da aynı geometrik şekilleri tekrarlamamak adına harfleri oluşturmaya çalıştırdılar.

Anne ve Çocuk Sağlığı dersimizin “0-72 Ay Çocuklarda Beslenme” konusunda oynadığımız bir tombala oyunu var. Amaç bebeklik döneminde beslenmeyi doğru kavramak. Herkes dağıtılan küçük kağıtlara işlediğimiz konu ile alakalı bir soru ve sorunun cevabını yazdı. Sonrasında sorular ve cevapları ayrı ayrı karışık bir şekilde topladık. Ve karma bir şekilde dağıttık. Ardından sırayla sorular okundu, herkesin elindeki kağıda bakarak okunan sorunun cevabının kendisinde olup olmadığını bulmaya çalıştı.

May

Çocuk Ruh Sağlığı dersimizin 2. Öğrenme Birimi olan, Çocukları Tanıma Değerlendirmenin; Çocukları Tanıma Tekniklerini Kullanarak Veri Toplama başlığının son kısmı olan Portfolyo Dosyası/Toplu Dosya Oluşturma sunusunu yapmıştı öğrencilerimiz. Bir öğretmen, öğrenci, ebeveyn şeklinde oluşturulan canlandırma ve tanıtım.

Burada lider (öğretmen) yanındaki kişilerden birinin elini bir veya birkaç kez, uzun ya da kısa aralıklara sıkıyor. Kişi, elinin kaç kere ve nasıl sıkıldığını anladıktan sonra aynısını kendi yanındakini yapıyor. Bu şekilde devam ederek dalganının lidere doğru ulaştırılması sağlanıyor. Dikkat gerektiren odaklanma isteyen drama dersinde oynadığımız bir oyun. Amaç doğru takibi sağlamak, algılamak, algıladıklarını hatırlamak, müzik ve dramatik etkinlikler atölyesi dersimizde daha sonra yapacağımız dramatizasyon çalışmaları için ısınma yapmış olmak ya da temel hazırlamak. Ayrıca oyun sonunda süreci değerlendirebilmek ısınmaya katkı sağlayacaktır

May

7. sınıf öğrencilerimiz Sosyal bilgiler öğretmenimiz Muhammed Babacan ile Panorama 1453 müzesine gittler. Piknik de yapan öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendi.

Nis

Zeytinburnu Kaymakamlığı'nın sosyal sorumluluk projesi olan ve  Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile uygulamaya konulan "Başka Hayatlar da Var" başladı. Proje kapsamında okulumuza verilen Deniz Feneri derneği giyim mağazası görevinde öğrencilerimiz 15 nisandan beri gönüllü olarak yardım etmekteler. İki haftada toplam 21 öğrenci ve 4 öğretmenimiz gönüllü olarak projede yer aldı. Öğrencilerimiz hem kıyafet ayırma hem düzenleme işleriyle meşgul olup derneğe gelen başka hayatları gözlemleme fırsatı buldular.

Nis

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Muhammed Babacan'ın ortaokul öğrencileri ile hazırladığı 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı programı konferans salonunda icra edildi. Ayrıca sınıf kapıları ve panolar süslendi. Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 2. dönem lise kademesi veli toplantısını yaptık. Gelen velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şubesi tarafından düzenlenen Okul Aile Birlikleri ve İmam Hatip Okulları Tanıtım Toplantısı okulumuzda gerçekleşti. Toplantıya İstanbul il milli eğitim müdürü yardımcısı Sn. Ahmet Yapıcı, Din öğretimi şube koordinatörü Sn. Ali İhsan Er ve İstanbul vali yardımcısı Sn. Hasan Hüseyin Can ve İstanbul ili imam hatip okulları okul aile birliği başkan ve yardımcıları katıldı.   @tcmeb @istanbulilmem @zeytinburnumem @meb_dinogretimi

Nis

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda "Deyim Maketleri Sergisi" yapıldı. Çalışmayı gerçekleştşiren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.