T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL PANSİYONUNA ÖĞRENCİ KABUL EVRAKLARI

ZEYTİNBURNU KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ KIZ PANSİYONU PARALI/PARASIZ YATILILIK İÇİN BAŞVURUDA BULUNACAK ÖĞRENCİLERDEN İSTENECEK BELGELER:

OKUL PANSİYONUNA ÖĞRENCİ KABUL EVRAKLARI

1. Paralı/Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi (Form-1)

2. Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair resmî sağlık kuruluşlarından alınacak rapor.

3. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

4. Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği

5. Aile durum beyannamesi (EK-1)

6. İkametgâh belgesi

7. Sınavın yapıldığı ders yılında tasdikname ile uzaklaştırma veya daha ağır bir ceza almadığını ve sınıfını geçtiğini gösterir belge (Mezun olunan ortaokuldan alınacaktır).

8. Mezun olduğu okulda varsa burslu veya parasız yatılı olduğunu gösterir belge.

9. E-okul ana sayfada yer alan “2023 Merkezi, Yerel ve Pansiyonlu Yerleştirme Tercih Başvuru Giriş Ekranından” başvuru yapılması gerekmektedir.

PARASIZ YATILILIĞA BAŞVURANLARDAN İSTENEN BELGELER

10.Veli çalışıyorsa maaş durumunu gösterir resmi veya çalıştığı kurum amirince onaylı belge. (2022 yılı maaş bordrosu- 12 aylık)

11.Velinin eşi çalışıyorsa maaş durumunu gösterir resmi veya çalıştığı kurum amirince onaylı belge. (2022 yılı maaş bordrosu- 12 aylık)

12.Veli veya velinin eşine ait iş yeri varsa vergi levhası fotokopileri.

13.Veli ve velinin eşi çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu kendi ana-babası veya diğer şahıslar varsa; ilgili tedavi yardım beyannamesi veya ilgili mahkeme karar örneği

14.Öğretmen çocukları için: Velisinin öğretmen olduğuna dair belge ile birlikte görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından görevli oldukları il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacak belge.

~ * ~ ÖNEMLİ NOTLAR:

* Eksik belge ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

*Usulüne uygun tanzim edilmemiş belgeler kabul edilmeyecektir.

* Aile geçim beyannamesinde fert başına düşen yıllık gelir her yıl bütçe kanunda belirtilen miktarı aşamaz. 2022 yılı 46.000 TL dir. Fert başına düşen yıllık geliri bu rakamı geçen öğrenciler sadece PARALI YATILILIK için başvurabilirler. MEB’de öğretmen olup da görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayanların çocukları için bu rakama bakılmaz.

Teslim edilen evraklar üzerinde Komisyonca yapılan incelemelerden sonra Devlet Parasız Yatılı ve Paralı Yatılı öğrenciler kendi aralarında okula giriş puan sıralamasına göre liste yapılıp pansiyona ilişkin okul tarafından verilecek diğer ilgili formlar doldurulduktan sonra  kesin kayıtları yapılacaktır.

Pansiyona kayıt için başvurular sonucunda ara sınıf öğrencileri ve diğerleri için ayrılan kontenjanlara başvuru yapılmaması ve kontenjanların boş kalması durumunda bu kontenjanlar da p a r a s ı z yatılı öğrenciler için ayrılan kontenjana eklenecektir. 14/02/2018 tarih ve 30332 sayılı resmi gazete de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 20-c ye göre Pansiyonlu okullarda belirlenen pansiyon kontenjanı kadar, il içinde uzaktan yakına ilkesi gözetilerek öğrenci yerleştirmesi yapılacaktır.

Yönetmeliğin 10. Maddesi kapsamındaki öğrencilere tabloda da belirtildiği gibi kontenjan önceliği sağlanmıştır. Bu durumlardan her hangi biri sizin için geçerli ise Pansiyon İdaresine bilgi vererek uygun evraklarla başvuru yapmak için bilgi alınız.

*5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamına giren öğrenciler

*3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu

*2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun veya bu kanun hükümleri uygulanarak aylık bağlanması gereken kanunlar

*2453 sayılı Yurtdışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

*2566 sayılı Bazı Kamu Görevlilerine Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun

*5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun mülga 45.,56., mülga 64. Maddeleri ve 65. Maddesinin 1. Fıkrasının (d) bendi ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47. Maddesi kapsamında harp veya vazife malulü sayılanların öğrenci olan çocukları

*Bakanlığa bağlı resmi okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına

*Ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam-hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere

Yukarıdaki şartlardan her hangi birine şartlarının uyduğunu resmi belge ile belgelendirebilen öğrencilerin Bakanlıkça belirlenecek kontenjan kadarı sınavsız olarak parasız yatılılığa yerleştirilir. Bu şartları taşıyan öğrencilerin olmaması durumunda ayrılan kontenjan parasız yatılılık kontenjanına aktarılır.

Pansiyon başvuru işlemleri bilgi ve belge almaya dayalı teferruatlı bir işlem olduğundan başvuru sırasında ciddi yığılmalar olabilir. Ancak; başvuruyu gelmeden evvel bilgi ve belgelerinizi eksiksiz hazırlarsanız sıra beklemeden işlemlerinizi çok kısa sürede tamamlarsınız. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.01.2024 - Güncelleme: 22.01.2024 16:21 - Görüntülenme: 63
  Beğen | 0  kişi beğendi