T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

KURUMSAL KİMLİK & OKUL LOGOMUZ

Zeytinburnu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca lise mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, hayata hazır, hayatı aydınlatan, bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.

Okulumuz, öğrencilerimize doğru inanç, doğru bilgi, doğru düşünce ve doğru davranış kazandırmayı önceler.

Millî ve mânevi değerlerine bağlı, insanlığa faydalı olma idealine sahip, akademik eğitimini almış, karakterli ve güzel ahlaklı insanlar yetiştirmek amacımızdır.

Teknoloji ve bilginin hızlı gelişimiyle değişen dünyada yabancı dil becerisi edinmiş, farklı ırkları ve kültürleri tanıyan, uluslararası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek seviyede bilgi ve kültür sahibi, dünya ve Müslüman toplumlar ile iletişim kurabilen, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesine katkı sağlamak gayemizdir.

1975 Yılından beri aralıksız  bir şekilde bu amaçlar doğrultusunda gelecek nesilleri yetiştirmeyi kendimize hedef belirledik.  

 

Okul logomuz "Kur'an-ı Kerim'in ve Peygamber Efendimizin sünnetinin ışığında, ay-yıldızımız altında bir ve bütün olarak; dinimiz İslam'a, vatanımıza ve milletimize faydalı nesiller yetiştirmek" gayesiyle Allah lafzının farklı bir yazımını içermektedir.

21-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2017 - Güncelleme: 09.02.2024 11:51 - Görüntülenme: 1371
  Beğen | 4  kişi beğendi