OKUL TARİHÇESİ

Okulumuz 1975 yılında, Zeytinburnu İmam-Hatip Lisesi olarak Nuri Paşa Mahallesinde mütevazi bir binanın okula dönüştürülmesiyle açılmıştır. O tarihlerde geçerli olan beş artı yedilik sisteme göre eğitim vermeye başlayan ve ilk yıl yalnızca 210 öğrencisi olan okulumuz, sonraki dönemlerde hızla gelişmiş, artan yoğun ilgi dolayısıyla 1994 yılında okul koruma derneğinin öncülüğünde, halkımızın da katkı ve destekleriyle yaptırılan Seyit Nizam Camii yakınındaki binasına taşınmıştır. Önceki yıllarda Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okulumuzun adı, 2013 yılında Zeytinburnu Kız Anadoluİmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiş olup, okulumuz bu tarihten itibaren  yalnızca kız öğrencilerin kayıt yaptırabildikleri bir eğitim kurumu haline gelmiştir. 2017 yılında depreme karşı güçlendirme amacıyla yenileme programına alınan okulumuz yıkılarak yeniden inşa edilmiştir. Dört yıl süren inşaatın tamamlandığı 2021 yılında okulumuz yenilenen binasına  dönmüştür.

09-01-2024

Yayın: 01.01.1970 - Güncelleme: 09.01.2024 14:03 - Görüntülenme: 4237